
מחוננים ו-ח
סחל"ב גבעתיים
תכנית המחוננים לכיתות ו-ח בסחל"ב תפעל בימי שני בשבוע. התכנית מכילה קורסים ממגוון תחומי דעת: מדעים, כלכלה, צילום, יצירת תוכן, עיצוב, אמנות, מייקרים ועוד. במהלך הקורסים המשתתפים יעברו התנסויות שונות אשר במהלכן הם יפתחו מיומנויות של חקר, דיאלוג, יזמות, חשיבה ביקורתית, הצגה, עבודת צוות ויצירתיות.
לו"ז יומי
09:00 - 08:30 שיחת בוקר
10:15 - 09:00 שיעור ראשון
10:50 - 10:15 אוכל + הפסקה
12:20 - 10:50 שיעור שני
12:30 - 12:20 הפסקה
14:00 - 12:30 שיעור שלישי

קורסים
%20(2).jpg)
אפשר רמז?
אורן גולן
כיתות ו'
רבים מאיתנו אוהבים לאתגר את עצמנו בפתרון חידות, אבל לא תמיד אנחנו משקיעים זמן במחשבה: מה הופך חידה לטובה וגורם לנו להנות ממנה ? אילו רמזים עוזרים לנו בפתרון ואילו רק מבלבלים אותנו ? בקורס, שנערך כולו באתר אינטרנט ייעודי, נתמודד בכל שיעור עם "קווסט" חדש – אוסף חידות ממוחשב שמתרחש בכל שבוע בעיר אחרת בעולם. נפתור עשרות סוגים שונים של חידות, ותוך כדי כך גם נבין מה הופך חידה למוצלחת ואיך לבנות רמזים מועילים. החידות שנתמודד איתן קשות ומאתגרות, מה שיתן לנו הזדמנות גם ללמוד איך להתגבר על קשיים ולהפעיל טכניקות חשיבה מגוונות, איך לפתח גמישות מחשבתית ולהעזר בדרכי חשיבה שונות של חברינו לכיתה, וגם איך להתמודד עם תסכולים ועם כשלונות.
%20(3).jpg)
בלי פילטרים
אורן גולן
כיתות ו'
צילום הוא לא רק דרך לתעד את העולם שסביבנו, אלא בעיקר דרך נפלאה לספר סיפור ולשקף דרכו את העולם הפנימי שלנו – מחשבות, תחושות וזוויות מבט אישיות שלנו. בקורס נלמד להשתמש במצלמה כדי ליצור את התמונה המדוייקת שאנחנו רוצים ליצור – תמונה שמאחוריה סיפור מעניין, חוויה אישית, או זווית הסתכלות ייחודית שלנו על העולם. במהלך הקורס נצלם כל שבוע תמונות בסגנונות שונים, נצא לצלם גם את החיים מחוץ לבית הספר, ונלמד מתמונות שלנו ושל אחרים איך לשפר את היכולת שלנו לספר דרך התמונה סיפור אישי שירתק את הצופים בה.
.jpg)
מדעי ההתנהגות (קורס שנתי)
מיכל מדבד
כיתות ו'
מה מפעיל את בני האדם? האם ניתן להבין וללמוד את נפש האדם באופן מדעי ואובייקטיבי? מה הקשר בין מוח לפסיכולוגיה? האם אפשר לחקור מחשבות, אישיות וזיכרון באמצעות אותן השיטות שאנחנו חוקרים כוכבי לכת וחיידקים? במהלך הקורס נענה על שאלות אלו ועוד באמצעות ניסויים חברתיים שנבצע על עצמנו ואחרים, חידות, משחקים ועבודת מחקר. בקורס נלמד על נושאים שונים כמו רגשות וחלומות, נבין איך יכולות שונות כמו זיכרון, תפיסה וקשב מתפתחות מגיל הינקות ועד הבגרות. יחד נבחן ונתנסה בכלים מדעיים על מנת לענות על שאלות שהכי מעניינות ומעסיקות אותנו ביום יום.
%20(5).jpg)
הדפסה בתלת מימד
יונתן וורד
כיתות ו'
בקורס המבוא נבקש לפתח חשיבה בתלת ממד מחוץ למחשב ובתוכו. מודלים ראשוניים מפסלים בחימר או רישומים על נייר יתורגמו לתלת ממד ממוחשב בעזרת כלים כגון TinkerCad ועוד. נכיר את האפשרויות השונות של הדפסה בטכנולוגיית, FDM וננסה למתוח את מגבלות החומר והמכונה באופנים שונים כגון הדפסה של חלקים מורכבים בעלי יכולת גמישות או תנועה, כמו גם שילוב של חומרים שונים כגון מגנטים, קפיצים, מעגליים חשמליים ועוד.
.jpg)
מושבות בחלל - חלום או מציאות? (שנתי)
טל ענבר
כיתות ו'
הקורס יעסוק בתחום דעת ייחודי המשלב טכנולוגיה, מדע וחברה: בניית מושבות לבני אדם - מחוץ לכדור הארץ. נבחן את ההיבטים המדעיים הקשורים בנושא - לרבות מסלולים , תנאי קיום בפלנטות אחרות ובחלל עצמו, ונעסוק בהיבטים הטכנולוגיים השונים הקשורים בנושא: טילים ומשגרים, חומרי בנייה, טכנולוגיות הדפסת מבנים בתלת מימד ונושאים נוספים. כמו כן נעסוק בהיבטים החברתיים, תרבותיים וכלכליים של עולם חדש שבו בני אדם יוצאים כחלוצים מכדור הארץ. נבחן את סוגיית צורות המשטר האפשריות במושבות חלל, את ההיבטים הכלכליים שלהן ואת היחס אל עולם המוצא - כדור הארץ. פרוייקטים אפשריים (תלות בבחירת המשתתפים) תכנון מושבת חלל חופשית, בסיס על הירח, מאדים או מקום אחר במערכת השמש.
.jpg)
מתמטיקה אחרת
תום סיוון
כיתות ו'
כמה זה שתיים ועוד שתיים? חשבת שידעת את התשובה? חשבו שוב! בקורס זה נכיר צדדים של המתמטיקה שלא מגיעים אליהם בבתי הספר, ב""טעימות"" קצרות ובצורה משחקית וחוויתית: אריתמטיקה מודולרית, בסיסי ספירה, אלגוריתמיקה, תורת הגרפים, תורת הקבוצות, קומבינטוריקה, סוגי אינסוף ועוד. נכיר את המתמטיקה כתחום יצירתי ומהנה, שברובו הגדול לא קשור דווקא למספרים, אלא למציאת הגיון וחוקיות בעולם שסביבנו. לא נדרש ידע קודם מעבר לחומר של כיתה ה', אבל נדרשת נכונות לחשוב בדרכים חדשות, להתנסות ולהרחיב את האופקים. שימו לב - חלק מהחומר שנלמד חופף במקצת לתכניות ההעשרה המתמטית של בר אילן, אך מועבר בצורה שונה.
.jpg)
סדנה צעירה
דרור ויונתן
כיתות ו'
בסדנה הצעירה אנו מתמקדים בהקניית המיומנויות והחשיבה הסדנאית הבסיסית החל ממדידה וסימון ועד לקידוח וחיתוך. נכיר כלים, טכניקות, טריקים ובעיקר שפה סדנאית חדשה. במהלך הקורס נעבוד על פרויקט כיתתי סדור אשר יכלול שלבי חשיבה ומחקר, בניית אבטיפוס עובד ונסיים עם מודל עץ משוכלל. הקורס פתוח ומזמין כל תלמיד ותלמידה, עם ובלי ניסיון וככזה מאפשר למידה מהיסוד או שכלול יכולות קודמות.
.jpg)
הבמה ואני (שנתי)
לירון בן ששון
כיתות ו'
נעבור תהליך שנתי שבו נלמד את יסודות התאטרון ואיך הם באים לידי ביטוי בתרגילים ,בעבודה קבוצתית והן על הבמה. המטרה הסופית היא לחוות את התחושה של קהל מול במה ושחקנים ולהבין לעומק את המשפט "החיים הם במה וכולנו שחקנים"
.jpg)
יוצאים מהמערה
הילה גרטי
כיתות ו'
מדוע טרומן (מהסרט "המופע של טרומן") שומע קולות מטרידים מהרדיו וכיצד זה קשור מציאות בה אנו חיים? מה זה בכלל מציאות? ומה היא תפיסה? איך בכלל התחילה השפה ולמה אנחנו לא תמיד מאושרים? נצפה בחלקים מתוך סרטים שרוצים לשאול שאלות מהותיות על הקיום שלנו: המטריקס, המופע של טרומן, המפגש, צ'רלי וממלכת השוקולד, בלייד ראנר, אי.טי , להיות ג'ון מלקוביץ, ונבחן אותן דרך תיאוריות פילוסופיות שונות- מרקס, דטרמניזם, פאטליזם ועוד.
.jpg)
רטוריקה ודיבייט
תום סיוון
כיתות ו'
רטוריקה היא אומנות הנאום, הנחשבת לאחד מהבסיסים החשובים לאדם המשכיל מאז העידן הקלאסי. פיתוח מיומנויות הרטוריקה כולל בניית טיעונים מבוססים ומשכנעים והצגתם בפני קהל. מיומנויות אלו נדרשות גם לכתיבה אקדמית ועיתונאית, ולעוסקים במקצועות החופשיים. הדיבייט הוא ספורט רטורי הנהוג במוסדות השכלה גבוהה בעולם, ונכנס בדורות האחרונים גם לבתי הספר. הדיבייט מפתח את המחשבה הביקורתית, את יכולת החקר העצמאית ואת העבודה בקבוצות - מיומנויות המאה ה-21. בקורס זה נלמד ונשכלל את יסודות הרטוריקה והדיבייט: איך לבנות טיעון משכנע? איך לבנות נאום? איך לעמוד מול קהל? איך בנוי דיבייט פרלמנטרי, ואיך משתפים פעולה בקבוצה? איך שופטים דיבייט, ואיך מעבירים ומקבלים ביקורת בונה? כמו כן, נלמד לחקור נושא לקראת דיבייט, איך להבדיל בין מידע אמין ל""פייק-ניוז"" ואיך להציג מידע בפני הקבוצה באופן יעיל. לקראת סיום השנה נקיים מפגשי דיבייט מול קבוצות אחרות של תלמידים ותלמידות מתכניות מחוננים אחרות.

עולים לשידור
יותם זיו
כיתות: ו' (שנתי), ז' (חצי שנתי)
"אם תדבר לאדם בשפה שהוא מבין, דבריך יגיעו למחשבתו. אם תדבר לאדם בשפת שהוא יתחבר דבריך יגיעו לליבו" נ. מנדלה בשנים האחרונות מהפכת הפודקאסטים משנה את העולם בקצב מסחרר. פודקאסטים או הסכתים בשם העברי, מאפשרים גישה בלתי מוגבלת למידע בכל זמן ובכל נושא. פודקאסטים יכולים להיות בנושאים מגוונים החל מאקולוגיה, פוליטיקה, חברה, וכלה בתרבות, אמנות, וסיפורים אנושיים. בקורס, ננסה להבין מה עומד מאחורי פודקאסט שאהבנו? ננסה לנתח פודקאסטים מנקודת מבט ביקורתית. איך מספרים סיפור? נתרגל סיקור של סיפור אובייקטיבי מכמה זוויות ראייה שונות? כיצד אנו משפיעים על הסיפור אותו אנחנו מספרים? נעסוק בדרכי אסיפת המידע ועריכתו. מה מעניין אותנו? הקורס יאפשר לכל אחד ואחת להעמיק בעולמות התוכן האישיים והאהובים. כיצד אנו מגישים את המידע? כיצד אמנות האינטונציה והקול שלנו משפיעים על המאזין? נעשה תרגילי פיתוח קול שיעזרו לנו לבטא את עצמנו בצורה טובה יותר. איך בכלל יודעים לשאול שאלות טובות? נלמד על מלאכת שאלת השאלות. נתנסה בראיונות אחד על אחד. נלמד על ההיבטים הטכניים של הקלטת הפודקאסט, החל מפתיחת מיקרופונים, הקלטה ועריכה בשילוב עם אפקטים ומוזיקה. לבסוף, בפרוייקט הסיום כל קבוצה, תבחר נושא שבו היא תרצה לעסוק, ויחד יעברו את כל השלבים, החלק מהמחקר, שידור והקלטה, ועריכת הפודקאסט הקבוצתי לתוצר מוגמר שנגיש להאזנה באתר הבית ספרי.

אמנות בתנועה
אורן עילם
כיתות ו'-ז'
בקורס נלמד לעבוד בטכניקות אמנות שמשפיעות על אנשים במרחב הציבורי. נעבוד בגרפיטי, מדפסת קבלות , טכנולוגיה, תכנות וסאונד במטרה לגרום לאנשים להתייחס להתערבות שלנו, לעורר רגש סקרנות עניין או להביע דעה
.jpg)
רופאים צעירים
מיכל מדבד
כיתות ו'-ז'
מה מבנה ותפקיד הלב, המוח ומערכות נוספות בגוף האדם? איך אפשר לחקור רגשות, מחשבות וזיכרונות ואיך הם מתקשרים לפעילות המוח שלנו? כיצד החושים השונים שלנו עובדים? מה התהליכים המוחיים שקשורים ברגשות זיכרון וקשב? איך נוצרות אשליות אופטיות ואיך אנחנו רואים צבעים? על כל השאלות האלו ועוד נוספות אנו ננסה לענות בקורס באמצעות ניסויים, חידות, משחקי חשיבה ועבודות מחקר. הגוף שלנו כל כך מתוחכם שעד היום גדולי המדענים חוקרים ללא הפסקה את יכולותיו. מוזמנים יחד איתי בקורס ""רופאים צעירים"" לצאת למסע של חקר, התנסות חווייתית על גופנו ומוחנו.
.jpg)
עיצוב טקסטיל ואביזרים
לירן ששון
כיתות ו', ז', ח'
מעצבי האופנה בארץ ובעולם, מטביעים את חותמם בעולם האופנה על שלל גווניו. תחום האופנה, הינו עולם דינאמי מאד ומאגד שלל מקצועות מרתקים מלאי גיוון בעשייה. עיצוב האופנה משלב יצירתיות וחשיבה מושכלת, חישובים טכניים, עבודה טכנולוגית עם מכונות ותרגול מיומנויות. אני מזמינה אתכם, להצטרף אלי למסע מרתק בעולם מאתגר ומלא הפתעות בקורס כל תלמיד.ה יעצבו ויתפרו פרוייקט אישי בנושא, ""חפץ נשיאה"" נלמד ונתרגל טכניקות שונות של תפירה ידנית/מכונת תפירה נפתח את הדמיון ונלמד לאייר את המוצר, תוך פיתוח החשיבה ותכנון מראש נחשף ונגע בעולם התדמיתנות המרתק והמאתגר נחתום בתערוכת סיום ונצא עם ארגז כלים עשיר, שאותו נוכל ליישם מחוץ לקורס ולאורך שנים.
%20(1).jpg)
מבארטר ועד ביטקוין
אורן גולן
כיתות ז'-ח'
כולנו עוסקים בכלכלה ביום-יום – אנחנו מחשבים כמה כסף נשאר לנו לבזבוזים, משווים מחירים, צופים בפרסומות, ואולי גם חולמים על להיות מיליונרים... כולנו גם מושפעים מדי פעם מבעיות כלכליות כמו אינפלציה, מיתון, אבטלה ועוד... בקורס נעשה סדר בראש (ובארנק), נלמד איך מערכות כלכליות עובדות, ונראה איך להשתמש בידע הפיננסי שלנו כדי להבין טוב יותר את העולם שסביבנו וכדי לנצל הכי טוב את הכסף שיש לנו. נעקוב אחרי ארועים כלכליים אקטואליים כדי להבין אותם ולנסות לחזות מה יקרה בעתיד; נבין אילו שיקולים כלכליים כדאי לנו להפעיל גם בחיי היום-יום וגם בהחלטות לגבי העתיד; נלמד איך להשקיע בחכמה בבורסה, וגם נשקיע כסף בתיקי השקעות וירטואליים ונבדוק כמה אנחנו מצליחים להרוויח.
.jpg)
הולכים לעיבוד
לירון בן ששון ספולקר
כיתות ז'
נצלול לעולם שבין המילה הכתובה והמוכרת מספרי ילדותכם ונהפוך אותה לסצנות וטקסטים של דמויות חיות על הבמה.נתנסה גם בעולמות הa.i כדי להוסיף רובד נוסף למוכר ולידוע.
.jpg)
כשעיצוב טקסטיל וטכנולוגיה נפגשים (קורס שנתי)
לירן ששון
כיתות ז'-ח'
מעצבי האופנה בארץ ובעולם, מטביעים את חותמם בעולם האופנה על שלל גווניו. תחום האופנה, הינו עולם דינאמי מאד ומאגד שלל מקצועות מרתקים מלאי גיוון בעשייה. עיצוב האופנה משלב יצירתיות וחשיבה מושכלת, חישובים טכניים, עבודה טכנולוגית עם מכונות ותרגול מיומנויות. אני מזמינה אתכם, להצטרף אלי למסע מרתק בעולם מאתגר ומלא הפתעות בקורס נלמד ונתרגל את השימוש במכונת התפירה וטכניות של תפירה ידנית. נכיר את עולם התדמיתנות ונשרטט גזרות שונות לפי מידות אישות וחישובי נפחים. נפתח את הדמיון ונלמד לאייר את המוצרים, תוך פיתוח החשיבה ותכנון מראש נלמד טכניקות שונות של תפירה ברמה עילית, המתאימות לאותו פרוייקט שכל אחד.ת יחליטו לעצב. בקורס כל תלמיד.ה יצרו פרויקט אישי המורכב מלוח השראה, תהליך עיצובי, פיתוחי טקסטיל, איורי אופנה, הכנת הגזרה ותפירה נחתום בתערוכת סוף שנה ונצא עם ארגז כלים עשיר שאותו נוכל ליישם מחוץ לקורס ולאורך שנים.
.jpg)
להציץ לתיקים של אחרים
הילה גרטי
כיתות ז'-ח'
יצא לכם להציץ על הזוג שמתווכח בתחנת האוטובוס? לבחון את הגבר שנרדם על שפת הבריכה להציץ על האם והבת שהולכות יד ביד, לתיק של ההיא שיושבת לידכם בספסל? נלמד להציץ לחיים של אחרים. כן. להציץ. שם נמצאים הסיפורים . התיקים של אחרים שמסתירים סיפור שרק אתם יכולים לכתוב. נצא למשימות ריגול בתוך החיים שלנו, שמסתירים את הרגעים הכי מרגשים, מותחים, מסקרנים. נלמד איך כותבים מהרגעים הקטנים סיפורים גדולים. הבמה לא משנה, בין אם זה פוסט לאנסטרגם, מונולוג לטיקטוק, או סיפור למחברת, העיקר שמדגדג לכם לכתוב את זה. שמי הילה, אני תסריטאית, כותבת סדרות למבוגרים ונוער ומרגלת סיפורים סדרתית. אשמח אם תצאו איתי למסע הזה.
.jpg)
ניסויי מחשבה חברתיים
מיכל מדבד
כיתות ז'-ח'
האם יש המשמעות לחלום שהיה לנו אתמול בלילה? איך אפשר להתאמן על חלום צלול ולשלוט על החלומות שלנו? מה גורם לנו לזכור דברים מסוימים ודברים אחרים לא? נשמע קצת תובנות מהצ'ייסר איתי הרמן על איזה דברים משפיעים על הזיכרון שלנו ואיך אפשר לשפר אותו. איך הסביבה משפיעה על ההתנהגות שלנו? איך נוכחות של אחרים משפיעה עד כמה נעזור לזולת? כמה מההתנהגויות שלנו הן תוצר של תהליכי למידה וחיקוי? על כל השאלות האלו והרבה נוספות אנחנו נענה ביחד באמצעות ניסויים חברתיים שנתנסה עליהם בכיתה על עצמנו ואחרים. הקורס ייתן טעימה לעולם הפסיכולוגיה, על ההתנהגות האנושית וננסה ביחד להכיר קצת את המוח והנפש שלנו קצת יותר טוב.
.jpg)
מועדון ודיבייט (שנתי)
תום סיוון
כיתות ז'-ח'
רטוריקה היא אומנות הנאום, הנחשבת לאחד מהבסיסים החשובים לאדם המשכיל מאז העידן הקלאסי. פיתוח מיומנויות הרטוריקה כולל בניית טיעונים מבוססים ומשכנעים והצגתם בפני קהל. מיומנויות אלו נדרשות גם לכתיבה אקדמית ועיתונאית, ולעוסקים במקצועות החופשיים. הדיבייט הוא ספורט רטורי הנהוג במוסדות השכלה גבוהה בעולם, ונכנס בדורות האחרונים גם לבתי הספר. הדיבייט מפתח את המחשבה הביקורתית, את יכולת החקר העצמאית ואת העבודה בקבוצות - מיומנויות המאה ה-21. בקורס זה נלמד ונשכלל את יסודות הרטוריקה והדיבייט: איך לבנות טיעון משכנע? איך לבנות נאום? איך לעמוד מול קהל? איך בנוי דיבייט פרלמנטרי, ואיך משתפים פעולה בקבוצה? איך שופטים דיבייט, ואיך מעבירים ומקבלים ביקורת בונה? כמו כן, נלמד לחקור נושא לקראת דיבייט, איך להבדיל בין מידע אמין ל""פייק-ניוז"" ואיך להציג מידע בפני הקבוצה באופן יעיל. לקראת סיום השנה נקיים מפגשי דיבייט מול קבוצות אחרות של תלמידים ותלמידות מתכניות מחוננים אחרות.
.jpg)
מכניקס
דרור גיל
כיתות ז'-ח'
בקורס זה נלמד את עולם המכניקה וכיצד לייצר תגובות שרשרת מחלקים אקטיביים ואו פאסיביים המייצרים תנועה העונה על צורך מסויים. ביחד עם התלמידים נבנה ביחד מכונות משחק המושתתות על רכיבים מכניים אשר בנויים בעיקר מקרטון ומחומרים שונים אחרים. במסגרת הקורס הילדים נפגשים ברמות הגבוהות ביותר של כלי העבודה, כמו כן החומרים ממכחולים מקצועיים ועד כלי העבודה ברמה עילית. בסופו של הקורס יצא כל משתתף עם משחק מכני מדהים הפועל בכח האינרציה. אני מזמין אתכם להפוך לשותפים למסע הזה ביחד איתי ולהתרגש מעומק לבכם.
.jpg)
פיצוח צפנים
אורן גולן
כיתות ז'-ח'
מלחמת הצפנים היא מלחמת-מוחות אינסופית בין המשתמשים בצפנים לבין מי שמנסה לפצח אותם. הצפנים משמשים כבר אלפי שנים להסתרת סודות, ובשנים האחרונות – גם כל המידע האישי שלנו שעובר ברשת האינטרנט מוצפן. תחום הקריפטולוגיה עוסק בפיצוח צפנים – כלומר בניסיון לקרוא את הסודות המוסתרים מבלי שיש לנו את המפתח לפענוח הצופן. בקורס נכיר צפנים מסוגים שונים ונלמד שיטות לפצח אותם. את רוב הזמן נקדיש לתרגילים, שבהם נפצח צפנים בעזרת תוכנת-מחשב מיוחדת. כל צופן הוא סוג של חידת-הגיון בלשנית, ולכן נשתמש לצורך הפיצוח בעיקר בחשיבה ובהיגיון, תוך שימוש בכל מיני כלים וטריקים שנילמד. החל מצופן קיסרי וכלה במכונת האניגמה הגרמנית שפוצחה במלחמת העולם השנייה – נגלה איך כל צופן פועל, נכיר את נקודות התורפה שלו, ובעיקר - נתרגל איך לפצח אותו.
.jpg)
סדנה בוגרת (שנתי)
דרור ויונתן
כיתות ז'-ח'
הסדנה היא מקום בו רעיונות קורמים עור וגידים ובהתאם לכך בשלב הראשון של הקורס נלמד את השפה- שפת המייקרים. נכיר ונתנסה במגוון חומרי גלם (נייר, קרטון, עץ, מתכת, חימר, גבס, פלסטיק, הדפסה בתלת ממד ועוד) וטכניקות (הלחמה, הדבקה, כיפוף, גילוף, יציקה ועוד) דרך תרגילונים קצרים בני מפגש או שניים. בחלקו השני של הקורס יתפנו התלמידים לפרויקטים קבוצתיים מתמשכים ומורכבים יותר אשר יעשו אינטגרציה של החומר הנלמד ויכללו שלבים מחקרים ומעשיים בהם יתבקשו להתבונן במפגש אדם סביבה-טכנולוגיה, לזהות מתחים ובעיות קיימות ולהציע פתרונות אפשריים בעזרת חומר - תכנון ובניית אבי טיפוס ומודלים עקרוניים ועד לתוצר סופי עובד.
.jpg)
ויראלים
יותם זיו
כיתות ז'-ח'
כל היום אנחנו מעבירים מסרים לסובבים אותנו אבל פעם עצרנו לשאול: איך אנחנו מעבירים מסר שהיה כמה שיותר ברור?או בצורה יצירתית ולא שגרתית, איך אנחנו יכולים לספר סיפור בדרך של וידאו שאנחנו צילמנו וערכו? קורס ליצירת תוכן בדיגיטל. אנחנו עוברים מצד של צרכני תוכן ליצרנים של תכנים והכל בעצמנו. הקורס בנוי בתהליך עם פרוקיט סיום של יצירת סרטון עם ערך מוסף.
.jpg)
להבין את המטריקס
הילה גרטי
כיתות ז'-ח'
סרט ההמשך ל "יוצאים מהמערה 1" הקורס בו נצפה בסצינות מסרטים שהכרתם, או לא הכרתם ודרכם נדבר על – האם הרובוטים באמת ישתלטו על העולם? והאם באמת סירי היא סכנה קיומיות לתודעה האנושית? למה אנחנו חולמים? מה זו אהבה? מה הקשר בין בודיהזם לתורת הקוונטים ו... מה אנחנו עושים פה בעצם? האם יש משמעות לכל הדבר הזה?...
.jpg)
סיירת טכנולוגית
אורן עילם
כיתות ז'-ח'
צוות תלמידים שמתמקצעים בתכנות וקראפט טכנולוגי. הצוות ילמד במהלך השנה לעבוד עם טכנולוגיה בעזרת קוד לייצר פירוטכניקה לשלוט על תאורה, מים סאונד מנועים ועוד. הקבוצה תתחבר לפרוייקטים שנתיים בתחום האופנה והסדנא ותדאג להפוך אותם אינטראקטיבים טכנולוגים מבוססי חיישנים ולהפיך בהם חיים בעזרת שפת תכנות. התלמידים יתמקצעו בשני התחומים ויהיו בצוותי החשיבה של פיתוח פרויקטים מתחילתם וידעו להתאים את הטכנולוגיה הנכונה כדי ליצור פרוייקטים תגובתיים ודיגיטלים. וישמשו ככח תפעולי המספק פתרון בעיות טכנולוגיות לתלמידים מקורסים מקבילים.
.jpg)
מסע פנימי חיצוני (שנתי)
לירון בן ששון
כיתות ח'
קורס שנתי זה יהווה פלטפורמה לשנה המסיימת והמסכמת של קבוצת הבוגרים שלנו בסחלב. בקורס נתרגל ונתנסה בעבודה סדנאית חוויתית, דרכה יעברו המשתתפים תהליך של העצמה והתפתחות, שכלול ושיפור מיומנויות הקשבה ודיאלוג, אמפטיה, יזמות והנעת תהליכים, עמידה בפני קהל, עבודה עם קונפליקטים, עבודת צוות ושיתופי פעולה. כמו כן תיעשה עבודת היכרות וגיבוש, העמקה לתוך העולם הפנימי של המשתתפים ויצירת חוויה של יחד, ומתוכה מטרה ויעד משותפים. מתוך הנ"ל יתגבש רעיון לפעילות מסכמת משמעותית שתהווה את סיום התהליך השנתי, ובעצם של כל השנים בסחל"ב.